Site news

Пилот 2, Пилот 3 - придружително писмо

 
Снимка на Orlin Marinov
Пилот 2, Пилот 3 - придружително писмо
от Orlin Marinov - сряда, 18 октомври 2017, 17:21
 

Уважаеми студенти,

От януари 2016г. Техническият университет – София е включен в проект TeSLA project. TeSLA е европейски проект, финансиран от Европейската Комисия, който включва 18 партньора от Европа и Мексико. Основната цел на проекта е да дефинира и разработи система за електронно оценяване, която гарантира идентификацията и авторството на обучаемите в онлайн и смесена среда на обучение и преодолява ограниченият, свързани с време и място, наложени от изпитване в учебна зала. Проектът TeSLA ще покрива процесите на преподаване и учене, както и етични, законови и технологични аспекти във всички участващи университети.

В рамките на проекта ще трябва да се проведат няколко пилотни изпитвания в реални условия. Това означава, че пилотите ще са по едно и също време в 7 висши учебни заведения с цел събиране и анализ на данни за тестване на системата и подобряване на процеса на електронно оценяване.

Вторият пилот започва през настоящия семестър и студенти от избрани курсове и по определени дисциплини са поканени най-сърдечно да участват в него. Участието се изразява в изпълнение на учебни и изпитни дейности в курса на обучение според неговата програма. Няма да има никакви промени в редовния учебен процес, освен изпълнението на някои дейности като отговор на две анкети, приемане на поканата за участие в пилота посредством подписване на декларация за информирано съгласие или запис на някаква информация в рамките на учебните дейности. Тази информация ще бъде анонимизирана и съхранена съгласно най-стриктните стандарти за защита на личните данни и Европейската законова и етична рамка.

С втория пилот партньорите в проекта TeSLA се стремят да усъвършенстват инструментите и подобрят процеса на електронно оценяване като намалят изпитването в учебна зала и в същото време осъвременят процеса на преподаване-учене-оценяване с използване на технологии, тъй като сме в Информационно и Комуникационно общество, което се развива с всеки ден. Нашият университет се стреми да приеме това предизвикателство на технологиите и ще бъдем радостни, ако вие приемете да станете част от него заедно с нас.

Повече информация и проследяване на хода на проекта на уеб сайта (http://teslaproject.eu/) или в туитър (@teslaprojectEU).